Apple vydal iOS 12.1.1, tvOS 12.1.1, macOS 10.14.2 a software pro HomePod 12.1.1 pro veřejnost. My se v dnešním článku podíváme na hlavní funkce, které jsou v těchto systémech nové a jak tyto aktualizace nainstalovat.



OS 12.1.1 obnovuje funkci, která je navržena tak, aby vám umožnila vyfotografovat Live Photo během volání ve FaceTime. FaceTime také obsahuje přepracovanou spodní lištu, která nabízí tlačítka pro rychlé přístupy k oblíbeným funkcím. Dále obsahuje podporu eSIM na iPhone XS, iPhone XS Max a iPhone XR. Pro iPhone XR obsahuje aktualizace  podporu pro Haptic Touch. Funkci Haptic Touch lze nyní použít k rozbalení oznámení na uzamčené obrazovce dlouhým stisknutím pro zobrazení dalšího obsahu. Pro vlastníky Apple Watch Series 4 obsahuje aktualizace podporu pro funkci EKG, která bude součástí  watchOS 5.1.2.

macOS Mojave 10.14.2 zavádí vylepšení výkonu a opravy chyb pro problémy, které nebyly řešeny v macOS Mojave 10.14.1. Vyřeší problém, který může zabránit aplikaci iTunes přehrávat média do reproduktorů AirPlay od jiných výrobců. Umožňuje uživatelům resetovat své přihlašovací heslo v přihlašovacím okně po uplynutí platnosti hesla. Jako malá aktualizace se tvOS 12.1.1 zaměřuje na opravy chyb a vylepšení výkonu. Aktualizace softwaru pro HomePod je poměrně drobná, s přidáním podpory Siri pro Čínu a Hongkong před vydáním HomePodu v těchto regionech počátkem roku 2019. Navíc LED diody na horní straně HomePodu bude nyní svítit během skupinvého volání ve FaceTime.

Postup pro stažení aktualizace:

iOS:

  • Nastavení > Obecné > Aktualizace softwaru

watchOS:

  • Aplikace Watch v iPhonu: Moje hodinky > Obecné > Aktualizace softwaru (Apple Watch musí být připojeny k nabíječce a mít minimálně 50% baterie a v dosahu iPhonu.)

tvOS:

  • Nastavení > Obecné > Aktualizace softwaru

macOS Mojave:

  • Předvolby systému > Aktualizace softwaru.

Aktualizace HomePodu:

Nový software HomePod bude automaticky nainstalován po aktualizaci na iOS 12.1.1 na spárovaném iPhonu.

Zdroj: macrumors.com