Společnost Apple dnes obdržela souhlas od FCC pro nový monitor spánku. Zatímco velká část toho, co se chystá je skrytá z důvodu standardní dohody o zachování důvěrnosti, jeden dokument odhaluje, že monitor spánku je navržen společností Beddit a má číslo modelu 3.5.



Jednoduše řečeno, mohl by to být úplně nový spánkový monitor Beddit 3.5, který Apple nakonec vydá, ale žádné další podrobnosti nejsou k dispozici. Mohla by to být také upravená verze stávajícího monitoru Beddit 3. Apple koupil společnost Beddit, která vyvíjí hardware týkající se zdravotnictví, v květnu roku 2017 a pokračuje v prodeji spánkového monitoru Beddit 3, který je k dispozici za 4 290 Kč na apple.com. Tenký, flexibilní snímač je umístěn na horní straně matrace a při ležení automaticky začíná sledovat data související s spánkem.

Shromážděná a analyzovaná data zahrnují čas spánku, srdeční frekvenci, teplotu, pohyb, chrápání, pokojovou teplotu a vlhkost místnosti. Data lze prohlížet v aplikaci Beddit na zařízeních iPhone a iPad. Technologie Beddit je založena na vědeckém principu známém jako ballistokardiografie nebo BCG. Během noci Beddit sleduje každý jednotlivý srdeční tep a cyklus dýchání. Moderní algoritmy pro analýzu a strojové učení se přizpůsobují různým typům těla a poskytují podrobné údaje o spánku.

Zdroj: macrumors.com