Většina uživatelů, kteří přešli na modely iPhonů a iPadů s Face ID by se už nikdy nevrátili ke staršímu Touch ID, i když tato technologie má stále své příznivce. Patent Applu přináší možnosti, že by iPhony v budoucnu mohly kombinovat obě formy.



Patent, který byl zaznamenán společností Apple Patently, začíná popisem problémů s 2D systémy pro rozpoznávání obličeje, které mají vysokou míru zamítnutí. To je důvod, proč se Apple rozhodl využívat 3D Face ID pro svůj kamerový systém TrueDepth. Součást patentu zvyšuje možnost, že se na stejném zařízení bude nacházet Face ID a Touch ID, přičemž Touch ID bude fungovat jako záložní systém, kdyby selhalo Face ID. Pokud Apple někdy nabídne iPhone s oběma autentizačními metodami, téměř jistě bude Touch ID vloženo do displeje. Patent také uvádí, že by se Face ID mohlo objevit i na budoucích Apple Watch.

Je možné, že Apple tento patent vůbec nevyužije, jak už je u něj zvykem, nechává si patentovat více technologií, než poté využije. Technologie se každým rokem posouvají rychle dopředu. Již jsme měli možnost vidět vestavěné senzory pro otisk prstu v displeji na telefonech používající systém Android, což znamená že je technicky možné kombinovat Face ID a Touch ID na iPhonu.

Zdroj: 9to5mac.com