Apple Watch může být vynikajícím zdravotním pomocníkem, ale existují i ​​některé funkce, které musíte zapnout, abyste je mohli plně využít. V dnešním článku si ukážeme, co byste neměli zapomenout udělat.



Aktuální software
Za prvé, ujistěte se, že používáte nejnovější verzi watchOS, což je software, který ovládá vaše Apple Watch. Některé funkce vyžadují novější verzi a všechny funkce fungují nejlépe, když jsou vaše Apple Watch aktuální. Také je dobré zjistit, který model vlastníte, některé funkce vyžadují novější Apple Watch. Apple vysvětluje, které zdravotní funkce můžete najít v kterém modelu zde:

Záznamy o srdeční frekvenci a EKG
Vestavěný snímač tepové frekvence nabízí celou řadu užitečných funkcí, které pracují na pozadí. Pokud máte Apple Watch Series 1 nebo novější mohou vás upozornit, když zjistí tři věci:

  • Upozornění na vysokou srdeční frekvenci jsou zasílány, když Apple Watch detekuje srdeční frekvenci nad 100-150 tepů za minutu během 10 minut nečinnosti. Toto upozornění můžete nastavit.
  • Upozornění na nízkou srdeční frekvenci jsou zasílány, když Apple Watch zaznamená srdeční frekvenci nižší než 40-50 bpm po dobu 10 minut. Hodnotu můžete nastavit na základě intervalů 5 bpm.
  • Upozornění na nepravidelný srdeční rytmus jsou zasílány, když Apple Watch identifikuje několik srdečních rytmů, které mohou být fibrilací síní, což může podle kliniky Mayo způsobit mrtvici, srdeční selhání a další komplikace související se srdcem.

Pokud vaše Apple Watch oznamují, že byl zjištěn nepravidelný srdeční rytmus a máte Apple Watch Series 4, můžete s novou aplikací EKG zkontrolovat jak jste na tom. Pomocí našich průvodců se můžete dozvědět, jak získat nejlepší výsledky EKG. Máte-li Apple Watch Series 4, můžete také pomocí nových snímačů srdeční frekvence zachytit aktuální tepovou frekvenci s vyšší věrností pomocí digitální korunky.

Detekce pádu
Apple Watch Series 4 také zavádí detekci pádu, ale ve výchozím nastavení je zapnuta pouze v případě, že jste starší 65 let. Tato funkce inteligentně detekuje, když spadnete a nabídne možnost zavolat tísňové služby nebo odmítnout upozornění, poté automaticky zavolá na pohotovostní službu a upozorní váš nouzový kontakt, pokud neodpovíte během jedné minuty od zjištěného pádu. Detekce pádu je ve výchozím nastavení vypnuta, pokud jste mladší 65 let. Apple říká, že to je proto, že mladší lidé se často účastní aktivity, které by mohly být zaměňovány za pád, jako je sportování, ale můžete ji zapnout ručně.

Zdroj: 9to5mac.com