Co si pro nás Apple přichystal v roce 2019? I letos jsme dali dohromady náš tradiční článek, kde napsalo několik našich redaktorů, co nás podle jejich názoru čeká v roce 2019. Samozřejmě nesmíme opomenout ani Vás poděkování našim čtenářům, bez kterých bychom nevytvářeli každý rok stále větší rekordy a návštěvnost magazínu AppleNovinky.cz.



Izzy:

Mezi očekávané novinky roku 2019 bude pravděpodobné nasazení USB-C konektoru do všech nově představených iPhonů, nahrazující Lightning konektor používaný od roku 2012. Sjednocení konektorů je pro Apple velmi důležité a už nyní pokud máte novější MacBook, tak uživatele doslova obtěžuje mít ještě další konektor a to Lightning, místo USB-C. Další očekávanou evolují je odstřižení Touch ID na všech iPadech, takže budou všechny iPady obsahovat pouze Face ID, jako má nejnovější generace iPadu Pro. Stejné zabezpečení s Face ID bude i u MacBooků Pro 2019. Nový rok by měl přinést po pěti letech aktualizaci i Macu Pro tzv. odpadkového koše, který má už hodně starý hardware.

Nika:

Rok 2019 přinese určitě platbu pomocí Apple Pay, která by se mohla postupně rozšiřovat do více bank. Dále očekávám vydání nových AirPods s podporou bezdrátového nabíjení a společně s kterými by mohla vyjít nová bezdrátová nabíječka AirPower, abychom je měli na čem nabíjet. Pokud se podívám na iPhony a iPady, tak pravděpodobně všechna zařízení budou mít Face ID a očekávám, že se Apple ještě více zaměří na zabezpečení vůbec.

Jan:

Dle mého názoru můžeme v roce 2019 od Applu očekávat druhou generaci sluchátek AirPods, které se staly velmi oblíbenými mezi zákazníky. Poté by Apple měl zapracovat na novém iPadu mini, jeho poslední 4. generace byla představena už v roce 2015, takže upgrade by si zasloužil. Měl by dostat Face ID, které Apple bude využít určitě u všech nových produktů. Příští rok, už můžeme očekávat, že nové modely iPhonů budou mít USB-C, které nahradí Lightning konektor. Velkým otazníkem pro mě zůstává bezdrátová nabíječka AirPower, tak snad Apple přijde v roce 2019 s rozlousknutím této otázky.

Radim:

Je více méně jasné, že iPhony se v roce 2019 objeví s USB-C konektorem a nahradí tak dosud používaný Lightning. I přesto, že bych rád viděl iPhone bez tzv. notche – vykrojení, které zabírá část displeje, nemyslím si, že se této změny dočkáme už v roce 2019. U iPhonu tak zřejmě dojde ke změnám uvnitř, ale na změnu designu si ještě budeme muset počkat. Myslím si, že aktualizace by se mohl dočkat jednadvaceti palcový iMac , který je stále v nabídce i bez Retiny a působí na mě pravěkým dojmem – podobně jako původní Macbook Air, který je stále ještě v nabídce a osobně si myslím, že už v ní nemá místo. Přijít by mohla nová generace iPadu (7. generace), u které bych ocenil užší rámečky.

Radek: 

Rok 2019 se ponese u společnosti Apple, dle mého názoru, ve sjednocování. Mobilní telefony iPhone dostanou USB-C konektor, kterým již nyní disponují MacBooky a iPady Pro. Pokud opravdu bude mít iPhone USB-C konektor, tak jej dostanou i všechny ostatní iPady. Designu jablečných telefonů se bude Apple držet ještě několik dalších let, v tomto směru neočekávám žádné inovace. To ovšem neplatí u iPadů, jejichž design je nejednotný. Macbooky v roce 2019 dostanou podporu Face ID, tudíž bude stačit otevřít jablečný notebook a během okamžiku bude odemknutý a připravený k práci. Stolní počítače Apple v roce 2019 zajisté také obmění, jakých inovací se dočkáme si netroufám odhadovat. Obávám se, že vývoj ve společnosti začíná velmi stagnovat, stejně jako celá ekonomika a nejen Apple, ale i ostatní technologické společnosti čeká těžká doba. Věřím, že Apple představí natolik inovativní produkty, které mu zajistí místo na výsluní a zvýšení hodnoty jeho akcií.

Vítězslav:

Od Applu jako společnosti v roce 2019 očekávám mnohem intenzivnější zaměření na služby. Právě služby jsou podle mě to, co bude brzy technologické společnosti držet naživu. Je v zájmu Applu, aby se co nejdříve dokázal přeorientovat na poskytování služeb. Z dlouhodobého hlediska jej totiž hardware neuživí. A jablečná společnost to dobře ví. Proto chystá filmovou streamovací službu, něco jako známe z Netflixu. Měla by nabídnout i vlastní obsah a já se na ni moc těším. Taktéž se dá předpokládat růst uživatelů Apple MUSIC. Na co by se ze služeb měl Apple zaměřit je Cloudové úložiště. V porovnání s konkurencí totiž není moc výhodné.

Co se týče hardwaru, těším se také na nový Mac Pro, který by po dlouhých letech měl vrátit této bestii její původní záměr. A konečně by tak Apple mohl vydat počítač pro opravdové profesionály. Stále (ač možná naivně) věřím také v příchod bezdrátové nabíječky AirPower.

Milan:

Apple by hlavně měl vydat produkty, které nám představil například už před dvěma lety a nebyly až do dnešní doby vydány, jako je třeba AirPower nebo AirPods s bezdrátovým nabíjením. Co se týče AirPods 2, myslím si že je uplně zbytečné, aby Apple vydával další sérii AirPods, myslím si že společnost pouze uvede na trh bezdrátové nabíjecí pouzdro protože sluchátka jsou jako takové bezchybné a perfektní.