Existuje několik způsobů, jak vyhledávat v prohlížeči Safari společnosti Apple. V tomto článku zvýrazníme způsob vyhledávání konkrétních webových stránek pomocí méně známé funkce nazvané Rychlé hledání.



Tato volba je navržena tak, aby spolupracovala se stránkami, které mají vestavěné vyhledávací pole. Zde je návod, jak to funguje. Stačí přejít na stránku, která takové vyhledávací pole má a do adresního řádku napsat, co hledáte nebo zadat webovou stránku a poté, co hledáte. Pokud jste použili druhou možnost a Rychlé hledání je povoleno, Safari si bude pamatovat, že jste použili konkrétní stránku a nabídne ji znovu použít v budoucích hledání.

Jak povolit funkci Rychlé hledání v systému iOS

Na zařízeních iPhone a iPad, spusťte aplikaci Nastavení, klepněte na položku Safari -> Rychlé hledání a přemístěte přepínač do zelené polohy.

Jak povolit rychlé hledání na počítači Mac

Funkce funguje stejně i pro macOS. Chcete-li zjistit, zda je zapnutá, vyberte v panelu nabídek položku Safari -> Předvolby…, vyberte kartu Hledat a ujistěte se, že je zaškrtnuto políčko Zapnout rychlé vyhledávání webových stránek.

Zdroj: macrumors.com