DxOMark dnes zveřejnil výsledky své hloubkové analýzy zadního fotoaparátu iPhone XR. Tento telefon společnosti Apple dosáhl celkového skóre 101 bodů, čímž překonal Google Pixel 2 a byl v žebříčku zařazen mezi špičkové telefony s jediným objektivem.



DxOMark ve svém testování uvedl, že iPhone XR, nabízí velmi podobně kvalitní fotografie, jako iPhone XS Max, díky klíčovým atributám jako je expozice, barva, detaily, šum a artefakty. Obě zařízení také dosáhly stejného celkového skóre pro video, ale iPhone XR zaostával za iPhone XS Max díky zoomu, ačkoli DxOMark poznamenal, že se Apple podařilo zlepšit na iPhone XR blesk.

V přehledu se dodává, že iPhone XR má velmi dobrou expozici a dynamický rozsah na jasném světle a vnitřních podmínkách, zatímco detaily jsou dobře zachovány ve všech světelných podmínkách s živými a příjemnými barvami ve většině situací.

Mnohé z hodnocení chválily jas ve vnitřních a slabých světelných podmínkách, zatímco video bylo kritizováno za nestabilitu vyvážení bílé při natáčení v interiéru.

Společnost DxOMark dospěla k závěru, že fotoaparát zařízení iPhone XR je v podstatě stejně kvalitní jako fotoaparát iPhone XS/XS Max. „V porovnání s Google Pixel 2, který má nejlepší fotoaparát, který jsme testovali až doposud, jsou výsledky v mnoha oblastech velmi srovnatelné, ale díky lepšímu šumu se posunuje iPhone XR na první místo.“

Zdroj: macrumors.com