Apple dnes na svém YouTube kanále zveřejnil novou reklamu na iPhone XR. Reklama se jmenuje Color Flood – tedy barevná povodeň. Záběry lákaji na barevné iPhony XR a Liquid Retina displej, kterým disponují. Kromě toho, že se jedná o velmi povedené záběry, jsou pořízené v Praze.



 

V minutovém videu můžeme vidět záběry z okolí Národního divadla, podchodů v okolí zastávky metra na Vltavské a nebo závěrečný záběr, který je pořízený před Strahovským stadionem. Motivy pro reklamu Apple našel v úniku z totalitních režimů a pomyslném běhu za svobodou z vězení. Právě proto zde vidíme spousty lidí v obyčejných barevných uniformách, kterými dokáží obarvit svět.

Žijete v Praze, ale udivuje vás, že jste si podobné události nevšimli? Není se čemu divit, záběry byly zřejmě pořízeny v létě a nepodílelo se na nich zdaleka tolik lidí, jako to vypadá na videu. Tak třeba při pozorném prohlédnutí scény z 0:20 si můžeme všimnout, že ne všechny postavičky mají stín tam, kde by měl být. Z toho lze usuzovat, že výsledek z velké části ovlivnila počítačová postprodukce a lidé byli do videa dodatečně „přidáni“. I tak se ale jedná o velmi povedený kousek a jistě můžeme být hrdí na to, že se reklama odehrává právě u nás. No posuďte sami.

https://www.youtube.com/watch?v=d8LJXcQhD0k

zdroj: 9to5mac.com