Není žádným tajemstvím, že společnost Epic Games, která vytvořila velmi populární hru Fortnite, má za sebou velice úspěšný rok 2018. TechCrunch dnes uvádí, že Epic Games dosáhla v roce 2018 obrovského zisku 3 miliard dolarů.



Tato zpráva sice není oficiální, protože Epic Games nezveřejňuje své finanční výsledky. Rok 2018 byl pro Fortnite speciální v tom, že hra poprvé vyšla pro iOS. Nemůžeme přesně určit kolik procent zisku vydělala Epic Games na Fortnite pro iOS, ale data Sensor Tower uvádějí, že pár měsíců zpátky hráči Fortnite pro iOS utráceli přes 1 milion dolarů za den.

TechCrunch spekuluje, že Epic Games získali z Fortnite pro iOS 385 milion dolarů za období od dubna do listopadu. Jenomže Google se rozhodl nesdílet příjmy s Epic Games, protože Epic Games při distribuci launcheru Fortnite vynechalo Google Play Store. Analytici v létě předpovídali, že zisk z Fortnite bude okolo 2 miliard dolarů, ale ukázalo se že tyto odhady byly příliš konzervativní.

Fortnite není prvním úspěchem Epic Games, už dříve se podílelo na hře Gears of War. Ale Fortnite dostalo zisky na úplně jinou úroveň, je to způsobeno bezproblémovým cross-platformovým hraním. Fortnite je k dispozici na Xbox, PlayStation, Switch, PC, Mac, iOS a Android.

Zdroj: 9to5mac.com