AirDrop je navržen tak, aby se rychle připojil a poslal obsah mezi dvěma zařízeními iOS nebo Mac. Na rozdíl od jiných funkcí, AirDrop nabízí náhled příchozích fotografií a videí, které mohou uživatelé přijmout nebo odmítnout.



Někteří lidé ale využívají funkce automatického náhledu, aby obětem posílali nevhodný materiál. AirDrop dále umožňuje uživatelům odesílat soubory anonymně, protože zařízení jsou identifikována jejich nastaveným jménem. Uživatel systému iOS například může snadno změnit jméno svého zařízení v nabídce nastavení operačního systému. Přestože AirDrop je ve výchozím nastavení zapnuta pouze pro seznam kontaktů uživatele, funkce může být nastavena i tak, aby umožňovala připojení ke všem blízkým zařízením. Tato moderní forma sexuálního obtěžování se obvykle provádí na místech, kde je spoustu lidí, jako jsou vlaky a autobusy, kde se lidé často dívají na mobilní zařízení.

Čím více uživatelů v daném místě, tím více cílů pro pachatele. Donovan Richards, Justin Brannan a Alan Maisel by chtěli zavést zákon, který byl představen ve středu. Kdyby byl schválen, bylo by protiprávní odeslat nevyžádané sexuálně explicitní video nebo fotografie jiné osobě s úmyslem obtěžovat ji. Osobě, která by takové obtěžování prováděla by hrozilo vězení nebo pokuta 1000 dolarů. Chcete-li se chránit, otevřete ovládací centrum na libovolném zařízení s operačním systémem iOS 12, podržte ikonu připojení, klepněte na AirDrop a vyberte možnost Pouze pro kontakty nebo Příjem je vypnutý.

Zdroj: appleinsider.com