Apple dnes zveřejnil watchOS 5.1.2, třetí aktualizaci operačního systému watchOS 5, která přichází jeden měsíc po vydání watchOS 5.1.1, aktualizace, která představila nové emoji a barvy a zaměřila se na chybu, která způsobila zamrznutí.



watchOS 5.1.2 je zdarma ke stažení prostřednictvím aplikace Watch na iPhonu tím, že přejdete na stránku Obecné -> Aktualizace softwaru. Chcete-li nainstalovat nový software, musí mít Apple Watch alespoň 50% baterie, musí být umístěn na nabíječce a v dosahu iPhonu. watchOS 5.1.2 zavádí dlouho očekávanou funkci EKG pro Apple Watch Series 4 ve Spojených státech. EKG funguje prostřednictvím elektrod umístěných v zadní části Apple Watch Series 4 a digitální korunky. EKG měří elektrickou činnost srdce a často se používá k diagnostice srdečních chorob.

Vedle funkcí EKG, watchOS 5.1.2 představuje novou funkci, která vám sdělí, jestli Apple Watch detekuje abnormální srdeční rytmus, který svědčí o fibrilaci síní, což může znamenat vážný zdravotní problém. Funkce EKG je omezena na Apple Watch Series 4, ale upozornění na nepravidelné srdeční rytmy budou k dispozici u všech modelů Apple Watch, které mohou používat watchOS 5 – což je Series 1 nebo novější. Aktualizace také přináší nové komplikace na Apple Watch Series 4. Komplikace, které byly přidány, zahrnují například Mail, Zprávy, Domácnost, Mapy, News, Remote aj.

U většiny těchto komplikací je ikona navržena tak, aby poskytovala rychlý přístup k otevření aplikace. watchOS 5.1.2 také obsahuje nové přepínání v Ovládacím centru pro zapnutí a vypnutí funkce Vysílačka, což usnadňuje její vypnutí, když se nepoužívá, a v případě potřeby ji můžete snadno zapnout.

Zdroj: macrumors.com