Apple dnes vydal watchOS 5.1.2, který umožňuje funkci EKG na modelech Apple Watch Series 4. Nicméně, jak zdůraznil Apple, funkce EKG je v současné době dostupná pouze v USA a na jejich územích v Portoriku, Guamu a Amerických Panenských ostrovech.



Mnoho softwarových funkcí na zařízeních Apple Watch je zpočátku omezeno na Spojené státy, ale uživatelé z jiných zemí často změnili region, aby je získali. To však neplatí v případě funkce EKG na Apple Watch Series 4, protože funguje pouze na modelech zakoupených ve Spojených státech. Ti, kteří žijí v Kanadě, ve Velké Británii nebo v jiných zemích, nemohou jednoduše změnit svůj iPhone nebo Apple Watch na oblast Spojených států. Upozorňujeme, že EKG dále vyžaduje Apple Watch Series 4 s watchOS 5.1.2, spárovaným s iPhone 5s nebo novějším s iOS 12.1.1.

EKG i oznámení o nepravidelném srdečním rytmu jsou regulované funkce na Apple Watch. Obě dostaly klasifikaci De Novo od FDA a jsou vhodné pro uživatele ve věku 22 let a starších ve Spojených státech. Apple říká, že lidé, kteří již mají diagnostikovanou fibrilaci síní, by ji neměli používat. Není jasné, kdy se rozšíří na další země, ale všechny modely Apple Watch Series 4 mají potřebný elektrický snímač srdeční činnosti. Apple je pravděpodobně v procesu získávání povolení v jiných zemích, ale zatím nemá k dispozici komentáře k širší dostupnosti.

Zdroj: macrumors.com