Tesla pracuje na uvedení na trh nového systému Hardware 3, který se skládá z nového počítače s neuronovými sítěmi, o kterém tvrdí, že bude nejmodernějším počítačem pro autonomní řízení na světě.



Společnost nyní testuje nový hardware v zaměstnaneckém vozidle jako součást svého programu pro autonomní řízení. Začátkem tohoto roku Tesla hledala stovky zaměstnanců, aby vyzkoušila svůj systém autonomního řízení. Automobilka dodatečně vybavuje vozidla zaměstnanců novým počítačem, aby otestovala vlastní systém řízení. Generální ředitel Elon Musk říká, že stále potřebují několik set dalších interních zaměstnanců. Musk napsal v e-mailu zaměstnancům tento týden: „Tesla potřebuje několik set interních zaměstnanců pro zavedení počítačového systému s neuronovými sítěmi (známého interně jako Hardware 3). 

Pokud se rozhodnete účastnit se programu a poskytnout zpětnou vazbu pro zlepšení autopilotů, nebudete muset platit za balíček pro autonomní řízení. Nabídka bude ukončena, jakmile bude dostatek zájemců.“ Musk také zdůraznil, že každý, zaměstnanci nebo zákazníci, kteří si objednali tento balíček, obdrží zdarma aktualizaci na Hardware 3. Začátkem tohoto roku uvedl, že Tesla chce vydat nový hardware během první poloviny roku 2019. Očekává se, že Tesla ještě vydá vylepšené funkce autopilota prostřednictvím aktualizací softwaru a majitelé s novým hardwarem budou moci očekávat pokročilejší autonomní funkce.

Zdroj: electrek.co