Výzkumná firma eMarketer naznačuje, že konce roku 2019 bude vlastnit smartwatch 28,7 milionu lidí, především díky novým zdravotním funkcím, které jsou v Apple Watch Series 4. To by představovalo 11,1% dospělé populace v USA.



Společnost CNET uvádí, že připojení LTE je jedním z důvodů pro rostoucí zájem, avšak pomáhají také nové zdravotní funkce, které jsou v Apple Watch Series 4. Více než 8 milionů Američanů ve věku 55 let a starších by mělo používat smartwatch v roce 2019, což je o více než 15% jako v letošním roce, uvedl eMarketer a připomněl růst díky novým zdravotním prvkům, které přitahují starší lidi. eMarketer citoval nové funkce v Apple Watch Series 4, které obsahují nové senzory, které dokáží detekovat pád, což je jedna z hlavních příčin smrti starších lidí. Pokud dojde k pádu, mohou hodinky zareagovat voláním na tísňovou linku.

Nová funkce EKG může detekovat fibrilaci síní (AFib). Tato druhá funkce již pomohla zachránit život. Ačkoli EKG je v současné době k dispozici pouze v USA, lidé z jiných zemí mohou používat alespoň novou digitální korunku, aby získali rychlejší a spolehlivější měření tepové frekvence. Společnost Apple potřebuje schválení, aby tuto funkci zpřístupnila i v jiných zemích. Růst prodeje inteligentních hodinek není ale jen díky Apple Watch Series 4. IDC uvedla, že v tomto měsíci i o Apple Watch Series 3, které Apple stále prodává za nižší cenu, byl výrazný zájem.

Zdroj: 9to5mac.com