Aetna, třetí největší zdravotní pojišťovna ve Spojených státech, dnes oznámila, že připravuje aplikaci Attain pro iPhone a Apple Watch vytvořenou ve spolupráci s firmou Apple.



Pomocí aplikace Attain mohou uživatelé sledovat každodenní aktivity a aplikace bude také doporučovat tipy pro zdravý životní styl. Pro dokončení získají účastníci body, které mohou uplatnit na nákup Apple Watch nebo dárkových karet. Aplikace motivuje účastníky, aby dokončili doporučené denní a týdenní aktivity na základě jejich věku, pohlaví a váhy. Denní aktivity zahrnují chůzi, běh, plavání, jógu a další, které lze sledovat v aplikaci Cvičení na Apple Watch. Aplikace také vyzývá účastníky upozorněním na akce, včetně připomenutí, aby splnili cíle, zašli si na očkování například proti chřipce, navštívili lékaře a další.

Účastníci budou mít možnost sdílet své zdravotní údaje s Apple, což umožní společnosti Apple a Aetna spolupracovat a pokračovat ve zlepšování programu. Díky analýze a strojnímu učení spolupráce povede k novým funkcím, včetně přizpůsobených doporučení. Jeff Williams z Apple uvedl: „Každý den přijímáme e-maily a dopisy od lidí po celém světě, kteří jsou spokojeni s tím, že se rozhodli začlenit Apple Watch do svých životů. Cílem naší spolupráce je vytvořit přizpůsobené doporučení, které pomohou členům dosáhnout cílů a žít zdravější životy.“ Členové si sami určí, jaké informace chtějí sdílet, a mohou kdykoli ukončit používání aplikace. Všechna zdravotní data jsou zašifrována v zařízení a na serverech společnosti Aetna a Apple. Aetna očekává, že aplikace bude k dispozici v App Store na jaře roku 2019.

Zdroj: macrumors.com