Zprávy o vydání nového iPodu touch přicházejí z několika zdrojů, což naznačuje, že existuje velká šance, že se ho brzy dočkáme. My si v dnešním článku řekneme, proč by se Apple mohl rozhodnout vydat nový iPod.



V roce 2017 objevil vývojář Ben Geskin odkazy na nový iPod v GM kódu v iOS 11 a 25. ledna vývojář Steve Troughton-Smith objevil odkazy na některé nové iPady a nový model iPodu v kódu v iOS 12.2 beta. Japonský blog Mac Otakara oznámil, že několik zdrojů z dodavatelského řetězce uvedlo, že Apple skutečně na iPodu pracuje. Jediná věc, která chybí, je datum vydání. A pořád jsou to jenom neověřené zprávy – podobně jako iPhone SE 2, který nebyl vydán. Společnost Mirabaud Securities tvrdí, že se Apple stal jednou z největších herních společností na světě, aniž by v současné době nabízela samostatné herní zařízení. Právě teď si můžete koupit iPod Touch z roku 2015 za 6 090 Kč a máte přístup k hudbě, hrám, aplikacím a všem dalším službám, které Apple nabízí.

Takže pokud Apple pracuje na nové sedmé generaci iPod Touch, nedělá to proto, aby vydělal spoustu peněz ze samotného zařízení, ale proto, aby vydělal peníze ze služeb. Stále více lidí nakupuje zařízení, jako jsou telefony a tablety pro děti. Nákup iPodu Touch pro dítě, které prostě chce poslouchat hudbu a hrát hry, je mnohem smysluplnější než nákup drahého iPhonu. Ovšem ne každý, kdo koupí dítěti iPod, mu umožní nakupovat v App store nebo se přihlásit k odběru Apple Music.

Ale Apple může i přesto získat z her dobrý zisk, a to i bez toho, aniž by si uživatel něco koupil – pomocí reklamy. Kdykoliv v aplikaci uvidíte reklamu, Apple vydělá peníze tím, že reklamu shlédnete. A jelikož Apple nedávno představil neuvěřitelně výkonné procesory, které zvládnou v podstatě jakoukoliv hru z App Store, nový iPod Touch s procesorem novějším než A8 ze čtyř předcházejících let by se mohl stát relativně levným a výkonným herním zařízením.

Zdroj: appleinsider.com