Po zprávách, že Samsung a Apple společně pracují na podpoře iTunes a AirPlay 2 do inteligentních televizorů Samsung 2018 a 2019, společnost Apple aktualizovala svou stránku s dalšími informacemi o tom, jak bude tato funkce k dispozici i v dalších televizorech.



Apple uvádí, že přední výrobci budou mít podporu AirPlay 2 ve svých televizorech, což naznačuje, že se to netýká jenom Samsungu. Společnost Apple však neinformovala o dalších partnerech ani o tom, kdy máme tuto podporu čekat. AirPlay 2 a iTunes bude k dispozici v televizorech Samsung prostřednictvím aktualizace firmwaru a v modelech z letošního roku na jaře. Podpora AirPlay 2 znamená, že můžete streamovat zvuky ze zařízení iOS nebo macOS do televizoru. Hudba odeslaná do vašeho televizoru přes AirPlay 2 může být synchronizována i s reproduktory podporující AirPlay 2.

Pomocí AirPlay 2 můžete ovládat například přehrávání, rychlé převíjení vpřed a vzad pomocí miniaplikace na zamčené obrazovce iOS a společnost Apple potvrdila, že obsah na inteligentních televizorech lze ovládat stejným způsobem.

Inteligentní televizory s AirPlay 2 také podporují Siri a HomeKit, což znamená, že můžete přikázat Siri, aby vám pustila váš oblíbený seriál.

Zdroj: macrumors.com