Společnost Vizio dnes oznámila, že její inteligentní televizory získají podporu AirPlay 2 společnosti Apple a HomeKit prostřednictvím bezplatné aktualizace softwaru SmartCast 3.0 v průběhu letošního roku.



Podpora AirPlay 2 umožní uživatelům streamovat videa, hudbu, fotografie a další přímo z iPhonu, iPadu a Macu do televizorů Vizio. Podpora HomeKit umožní uživatelům snadné ovládání televizoru pomocí aplikace Domácnost a pomocí iPhonu, iPadu a Macu nebo Siri. Vizio říká, že aktualizace SmartCast 3.0 s podporou AirPlay 2 a HomeKit mohou být testovány registrovanými testery ve Spojených státech a Kanadě v prvním čtvrtletí roku 2019. Tento software bude veřejně vydán ve druhém čtvrtletí roku 2019 a bude také předinstalován na inteligentních televizorech vyrobených v letošním roce. Nadcházející aktualizace SmartCast 3.0 také přidá rozšířené akce Google Assistant.

Uživatelé budou mít možnost například používat jednoduché hlasové příkazy pro spouštění aplikací, výběr vstupů, stejně jako pozastavení, obnovení, zastavení, rychlý posun vpřed, převíjení obsahu a další. Společnost Apple nedávno aktualizovala své webové stránky s informacemi o tom, jak budou AirPlay 2 a HomeKit k dispozici na inteligentních televizorech od předních výrobců, včetně společnosti Samsung, která bude také podporovat aplikaci iTunes.

 
Zdroj: macrumors.com