V aplikaci Google Maps pro iOS a Android je nyní k dispozici po dvou letech testování možnost vidět omezení rychlosti. Tato funkce bude k dispozici pro všechny uživatele postupně.



Omezení rychlosti je nyní k dispozici zatím u uživatelů ve Spojených státech, ve Spojeném království a v Dánsku. Funkce byla testována ve městě Winston-Salem v Severní Karolíně a zdá se, že zde funguje na většině silnic. Místní dálnice fungovaly dobře a zdálo se, že funguje i na několika rušných silnicích po celém městě. Pouze několik menších ulic postrádalo údaje.

V aplikaci Google Maps je nyní možné i vidět rychlostní kamery na více místech. Uživatelé ve Spojených státech, Spojeném království, Austrálii, Rusku, Brazílii, Mexiku, Kanadě, Indii a Indonésii budou mít tuto možnost k dispozici. Pokud se uživatelé přiblíží k těmto kamerám, aplikace vás upozorní zvukem. Zdá se, že tyto nové funkce jsou k dispozici na straně serveru, není potřeba tedy aplikaci aktualizovat. Přesto se ale ujistite, že používáte aktuální verzi pomocí App Store nebo Google Play.

Zdroj: 9to5google.com