Nápověda v panelu nabídek je lehce přehlédnutou funkcí macOS, ale nabízí některé překvapivé a extrémně šikovné funkce, proto se v dnešním článku na tuto nápovědu trochu zaměříme.



Jak používat Nápovědu v panelu nabídek Macu

Můžete použít klávesovou zkratku Command-Shift- / pro rychlý přístup do nabídky nápovědy macOS. V horní části Nápovědy je vyhledávací pole pro zadání předmětu, se kterým potřebujete pomoci. Níže naleznete také přímý odkaz na Nápovědu pro aktuálně otevřenou aplikaci.

Pokud se jedná o aplikaci od Apple, kterou používáte, výsledky vyhledávání pocházejí z oficiální uživatelské příručky macOS, zatímco přímý odkaz nápovědy pod vyhledávacím polem vás přenese přímo do příslušné části příručky.

Je důležité si uvědomit, že pokud je aktivní aplikace třetí strany, obsah nabídky nápovědy se může lišit v závislosti na tom, kolik informací do ní vložili vývojáři. Některé aplikace mohou například obsahovat nejčastější dotazy, příručky nebo odkazy na online pomoc, zatímco jiné mohou nabídnout velmi málo.

Jak používat funkci vyhledávání v nápovědě 

Dalším skvělým prvkem Nápovědy je jeho schopnost ukázat dostupné akce v jiných nabídkách aktuálně aktivní aplikace.

Umístěte kurzor na jednu z nich pomocí myši a macOS vyhledá akci tím, že v odpovídajícím menu zobrazí šipku. Stiskněte klávesu Enter a akce se provede.

V závislosti na aplikaci se tato funkce může rozšířit i na kontextové funkce. Můžete například použít pole nápovědy Safari pro vyhledání záložek a nedávné historie, díky čemuž se můžete rychle vrátit zpět na webové stránky.

Zdroj: macrumors.com