Proti The Weather Channel byla podána žaloba, která tvrdí, že aplikace klamně sbírá a sdílí polohové údaje milionů uživatelů. Tato aplikace byla v posledních měsících zmíněna zprávou NYT, kde se psalo o aplikacích, které odesílají údaje o poloze až 40 firmám třetích stran.



V této zprávě byly zmíněny také další aplikace o počasí, například Weather Bug. The Weather Channel je ve vlastnictví dceřiné společnosti IBM a bylo zjištěno, že odesílá údaje o poloze, aniž by o tom uživatelé věděli. Vláda uvedla, že Weather Company nepravdivě informovala uživatele o tom, že jejich údaje budou použity pouze k lokalizaci zpráv o počasí. Přesto společnost také použila údaje pro nesouvisející obchodní účely, jako je cílený marketing. NYT dále uvádí, že aplikace má 45 milionů aktivních uživatelů měsíčně. Společnost by tak mohla zaplatit až 2500 dolarů za každé porušení zákona.

The Weather Channel je zdrojem dat počasí v aplikaci na iOS a macOS. Článek NYT se ale zaměřuje na samostatnou aplikaci The Weather Channel. Firma Weather Times tvrdí, že je připravena se u soudu bránit. Bohužel, zneužití údajů (nebo údajného nesprávného použití) je častým problémem, ​​zejména v případě aplikací o počasí. Minulý podzim jsme slyšeli podobné stížnosti na asi dvacet populárních aplikací, včetně těch, které se týkají počasí a fitness, které zasílají údaje o poloze dalším společnostem. V roce 2017 aplikace AccuWeather údajně také posílala data třetím stranám, dokonce i když uživatelé odmítli přístup k aplikaci.

 

Zdroj: 9to5mac.com