Přinejmenším jeden nový iPhone vydaný v roce 2019 bude obsahovat port USB-C, menší zářez a Touch ID pod displejem, podle Jean Baptiste Su, viceprezidenta a hlavního analytika společnosti Atherton Research.



„Přestože se domníváme, že Apple v roce 2019 vydá přepracovaný iPhone X – s menším zářezem, čtečkou otisků prstů (Touch ID) pod displejem a portem USB-C – stále chybí rozšiřitelnost (paměťová karta), velká životnost baterie, rychlé nabíjení a kvalita fotoaparátů, jaké jsou v zařízení Android, které jsou dražší,“ uvedl Su ve zprávě. Představme si, že by se tato zpráva ukázala jako pravdivá a pojďme se podívat, co by to znamenalo pro další iPhony:

USB-C: Po dlouhá léta kritici věřili, že Apple nikdy nepřejde na USB-C na svých iOS zařízeních a pak to udělal v iPadu Pro 2018. Bude letošní iPhone následovat tento krok?DigiTimes si myslí, že ano, takže Su není sám, kdo to předpovídá. Přepnutí z Lightning konektoru na USB-C by téměř jistě způsobilo rozruch mezi některými zákazníky společnosti Apple, kteří již museli nahradit své kabely a další příslušenství, když Apple v roce 2012 tento konektor změnil.

Touch ID pod displejem: Tomu je těžké uvěřit. Face ID je bezpečnější než Touch ID a zdá se, že je to metoda, kterou Apple bude používat i nádale, a to počínaje iPhone X a pokračováním u iPhone XS, iPhone XS Max a iPhone XR v loňském roce. Kuo uvedl, že Apple nemá v úmyslu vrátit se k Touch ID v roce 2019.

Menší zářez: Tohle je jistě pravděpodobné. Vzhledem k tomu, že se iPhony stále vyvíjí, společnost Apple jistě najde způsob, jak snížit velikost zářezu, i když jen o zlomek milimetru.

Máme zatím jen leden, takže je ještě velmi brzy spekulovat, co nás v roce 2019 čeká. Časem bychom měli ale získat jasnější představu.

Zdroj: macrumors.com