Na Apple byla podána první žaloba kvůli chybě ve FaceTime, o které jsme psali včera. Jak uvedl Bloomberg, právník z Houstonu žaluje Apple a tvrdí, že chyba, která byla obsažena ve FaceTime umožnila neznámému člověku poslouchat jeho rozhovor s klientem.



Stížnost, podaná u státního soudu v Houstonu uvádí, že tato chyba je významným porušením soukromí. Advokát Larry Williams II řekl, že chyba zasahuje do soukromí uživatelů. Dále uvedl, že při rozhovoru se svým klientem byl pod přísahou. Williams hledá náhradu škody za nedbalost. Tato žaloba jistě nebude jediná, kterou společnost Apple bude čelit, ale jistě je první.

Zatímco zprávy naznačují, že Apple byl poprvé upozorněn již tento měsíc, nijak se ji nevěnoval. V podstatě chyba dovolila někomu, aby vám zavolal a slyšel vás, než jste hovor přijali nebo odmítli. Protože byla zveřejněna, společnost Apple dočasně deaktivovala skupinové volání ve FaceTime a slíbila, že opravena bude ještě tento týden. Apple toto obvinění nekomentoval a ani neposkytl žádné další informace o tom, kdy přesně by oprava měla být vydána.

Zdroj: 9to5mac.com