Během včerejšího oznámení zisku za první fiskální čtvrtletí roku 2019 se generálního ředitele společnosti Apple, Tima Cooka, zeptali, zda si myslí, že ceny iPhone XR, iPhone XS a XS Max jsou příliš vysoké.



V reakci na to Cook řekl, že necítí, že je tomu tak v USA, ale že je to možné na některých rozvíjejících trzích. iPhone XS stojí stejně jako iPhone X – 999 dolarů, zatímco iPhone XS Max stojí o 100 dolarů více. iPhone XR stojí 749 dolarů jako levnější varianta k těmto dvěma zařízením. Po něm následuje iPhone 8 a iPhone 8 Plus. Na rozvíjejících se trzích cena iPhone byla určitým problémem. Díky devizovým kurzům cena vzrostla, což vedlo ke slabšímu prodeji. Cook v rozhovoru pro Reuters řekl, že Apple snižuje ceny iPhone na některých rozvíjejících se trzích.

Na těchto trzích se také stal hlavním faktorem nedostatek dotací. Cook v samostatném prohlášení řekl, že všechna zařízení Apple jsou navržena tak, aby dlouho vydržela. „Navrhujeme naše výrobky tak, aby vydržely co nejdéle,“ řekl. Někteří zákazníci se rozhodli ponechat si tyto výrobky co nejdéle, zatímco jiní je ještě prodají. Prodej iPhonů byl proto nižší, než se očekávalo v posledním čtvrtletí, a Cook neví, jak to bude do budoucna. „Jsem přesvědčen, že skvělý výrobek, který je vysoce kvalitní, je pro zákazníka to nejlepší.“

Zdroj: macrumors.com