Podle Apple prohlášení z tohoto týdne, příjmy prvního kvartálu roku 2019 budou nižší, než se předpokládalo, dodavatelé se nechali slyšet, že jsou ovlivnění tímto poklesem. Agentura Bloomberg včera ráno oznámila, že Largan Precision, dodavatel čoček do fotoaparátů iPhonů, utrpěl výrazný pokles tržeb během letního kvartálu.



Společnosti Largan Precision Co. se tržby meziročně snížily o 33,9 % na 104,9 milion dolarů. Zajímavé však je, že Largan tento pokles předpovídal a jeho finanční výsledky byly v souladu s očekáváním. Largan, na rozdíl od jiných dodavatelů, se nespoléhá v tržbách pouze na iPhone. Poskytuje čočky také pro fotoaparáty Huawei a Samsung – dva z největších konkurentů společnosti Apple v Číně.

Jeff Pu, analytik společnosti GF Securities, vysvětlil, že vliv slabé poptávky iPhonů v Číně neměl na výnosy společnosti Largan takový dopad, protože byl pravděpodobně vykompenzován silnější poptávkou po modelech smartphonů konkurenčních společností.

Tim Cook ve svém dopise investorům citoval oslabení čínské ekonomiky jako jeden z největších důvodů pro očekávání nižšího výnosu AAPL v 1. kvartálu roku 2019.

Zdroj: 9to5mac.com