Máme tu nový rok a čeká nás CES 2019 v Las Vegas. V dnešním článku si ukážeme, co všechno můžeme očekávat v letošním roce. V roce 2018 zde bylo představeno mnoho zařízení do inteligentní domácnosti, reproduktory a spoustu dalšího.



Během uplynulého roku Apple zůstal stát na několika trzích a posunul se vpřed v jiných. Výrobci příslušenství toho využili a tuto mezeru zaplnili. I v letošním roce existuje mnoho možností, co bysme mohli uvidět.

Příslušenství USB-C a iPad
Zatímco Macy mají porty USB-C po celá léta, je to první CES od doby, kdy iPad Pro získal port USB-C. Očekávejme tedy nové možnosti. Rozbočovače, nabíječky, klávesnice, monitory a audio rozhraní jsou jen některé z možností příslušenství USB-C. Nejlepší je, že mnohé z těchto zařízení můžete využívat jak na iPadu tak na Macu.

Příslušenství Mac
Před rokem byl iMac Pro zbrusu nový a nový Mac mini nebyl k dispozici. Do roku 2019 se trh Macu výrazně rozrostl. Externí GPU se staly populárním doplňkem pro ty, kteří investovali do videa a her. Doufejme, že tvůrci příslušenství toho využijí k vytvoření cenných zařízení pro macOS. Jen tento týden oznámil výrobce hardwaru OWC, že koupil  společnost Akitio, což zní slibně.

Chytrá domácnost
Zařízení pro inteligetní domácnost budou na CES opět dominovat, ale podpora HomeKit není stále zaručena. Výrobci příslušenství nejsou spolehliví, co se týče slibů a někteří se rozhodli nepodporovat systém HomeKit vůbec. Obecně platí, že se bude vyžadovat sjednocení konektivity předtím, než bude každý připraven využít nových užitečných doplňků, které HomeKit umožňuje.

AirPods a AirPower
Apple by mohl představit nabíjecí podložku AirPower a pouzdro pro bezdrátové nabíjení AirPods. Neustálé odkládání dalo konkurentům dostatek času na dokončení svých vlastních produktů, díky kterým uživatelům nabízejí chybějící funkce. Již před oficiálním zahájením CES jsme viděli sluchátka Bang & Olufsen a SliQ, které nabízejí bezdrátové pouzdro. Společnosti jako Belkin již představili kombinaci nabíjecích doků pro iPhone a Apple Watch.

Zdraví a fitness
Od uvedení do provozu v roce 2015 vyvolaly Apple Watch rostoucí zájem o produkty pro zdraví a fitness, také trh s těmito produkty výrazně roste. S uvedením Apple Watch Series 4 a aplikací EKG, Apple znovu potvrdil své odhodlání zaměřit se na zdraví a fitness. V této kategorii očekávejte další produkty.

Zdroj: 9to5mac.com