Dnes se trvale uzavřel Apple Sendai Ichibancho v Japonsku, jeden z nejmenších Apple Store na světě. Fanoušci a zákazníci se sešli v obchodech a kolem obchodu celý den, aby uskutečnili poslední nákupy a zúčastnili se sezení nabízených uvnitř.



Nejprve jsme se na začátku ledna dozvěděli, že Apple uzavře svůj obchod v Sendai 25. ledna. Příčina uzavření pravděpodobně vyplývá z toho, že Apple pomale přesouvá své Apple Store do větších, jasnějších a modernějších míst. Přestože nový Apple Store v Japonsku již byl slibován do roku 2019, japonští fanoušci Apple a obyvatelé Sendai byli překvapeni zprávami ouzavření a zaplavili Twitter řadou zpráv. Japonsko má celkem osm Apple Store.

V důsledku toho je každá lokalita obdivována a místní obyvatelé jsou těmito Apple Store nadšeni. Někteří zákazníci se účastnili sezení Today at Apple, které se konalo pro ty, kteří chtěli být v Apple Store v poslední den až do konce. Mnoho z fanoušků si Apple Store naposledy vyfotilo a vzpomnělo na dobu, kdy byl otevřen v roce 2005. Během několika minut, logo společnosti Apple zhaslo a oficiální stránka seznamu obchodů byla aktualizována, aby se odstranily odkazy na obchod.

Zdroj: 9to5mac.com