Apple překvapil, že na začátku tohoto měsíce oznámil dostupnost HomeKit a AirPlay na televizorech předních výrobců, přičemž na jaře začali oznamovat první výrobci kompatibilitu.



Jak jsme již informovali, iOS 12.2 obsahuje potřebnou změnu pro podporu těchto nových funkcí. Vývojář Khaos Tian vytvořil simulaci přidání nových televizorů do aplikace Domácnost a sdílel některé screenshoty a videa. Tím, že ve své síti v podstatě předstíral existenci inteligentního televizoru kompatibilního s HomeKit, dokázal do své aplikace Domácnost přidat novou dlaždici. To odhalilo nové rozhraní pro ovládání televizoru. Můžete klepnout na dlaždici a zapnout nebo vypnout přístup do nabídky Podrobnosti a změnit vstup.

Zajímavé je, že můžete také přejmenovat vstupy – takže HDMI 1 může být označen jako „Xbox“. V tuto chvíli můžete k zapnutí a vypnutí televizoru použít hlasové příkazy Siri. Doufejme, že v budoucí beta verzi budeme moci změnit pomocí hlasových příkazů také vstupy. Khaos vytvořil simulaci televizního příslušenství v Homebridge, což je proxy server HomeKit s otevřeným zdrojovým kódem, který umožňuje lidem přidávat vlastní pluginy a přidávat neoficiální integrace HomeKit se stovkami zařízení. Připojil se ke své televizi LG.

Budete moci také vytvořit noční filmovou scénu, která ztlumí světla, zapne televizor a současně přepne vstupy. Mnoho z těchto funkcí je také přidáno do Apple TV, když uživatelé nainstalují tvOS 12.2.

Zdroj: 9to5mac.com