Po nedávné akvizici společnosti Legrand oznámila francouzská společnost Netatmo inteligentní zvonek s podporou Apple HomeKitu na CES 2019. Smart Video Doorbell má typický design, který obsahuje 1080p fotoaparát nahoře s objektivem 160 stupňů a vestavěným čidlem pohybu, dvoucestnou komunikaci přes vestavěný reproduktor, mikrofon a tlačítko v dolní části pro návštěvníky.



Podpora HomeKit znamená, že uživatelé mohou okamžitě dostat oznámení do iOS zařízení, když někdo zvoní na zvonek, který jim umožňuje přejít přímo do aplikace Domácnost a zjistit, kdo je u dveří.

Integrace Apple HomeKit se také rozšiřuje o pravidla automatizace, takže uživatelé mohou nastavit spouštěcí akce, jako je zapnutí inteligentních světel unitř, když je detekován pohyb. Jsou také podporovány další inteligentní služby, jako je IFTTT.

Netatmo Smart Doorbell ukládá video na palubní microSD kartě a nepotřebuje předplatné, jako jiné bezpečnostní systémy dveřních zvonků. Majitelé se také mohou rozhodnout automaticky ukládat videa do osobního serveru Dropbox nebo na FTP.

Naproti tomu produkt společnosti Netatmo je navržen tak, aby byl přímočará výměna zvonku, takže je zapotřebí kabelové připojení, aby bylo funkční. Informace o cenách zatím nebyly zveřejněny, ale dostupnost produktu se očekává ve druhé polovině roku 2019.