Čínský bezpečnostní výzkumný pracovník Wish Wu měl v březnu 2019 v Singapuru hovořit o tom, jak prolomit Face ID na konferenci Black Hat Asia, ale na žádost svého zaměstnavatele rozhovor zrušil, informuje Reuters.



Jeho prezentace nazvaná „Bypass Strong Face ID: Everyone Can Deceive“ údajně měla nabídnout podrobnosti o způsobu, jak prolomit Face ID na iPhone X. Wu říká, že jeho hack nefungoval na iPhone XS a iPhone XS Max. Vzhledem k tomu, že tyto tři telefony používají stejný systém Face ID, není zcela jasné, proč metoda, která funguje na zařízení iPhone X, nefunguje i na novějších zařízeních společnosti Apple. Podle Wu bylo možné identifikovat Face ID na iPhone X s obrazem vytištěným na černobílé tiskárně a nějakou páskou. Wu byl požádán jeho zaměstnavatelem, Ant Financialm, aby rozhovor neposkytl.

Wu sdělil, že souhlasí s rozhodnutím. „Abychom zajistili důvěryhodnost výsledků výzkumu, rozhodli jsme se zrušit rozhovor,“ řekl agentuře Reuters ve zprávě na Twitteru.
Ve svém prohlášení dále sdělil, že výzkum ověření Face ID je neúplný a bylo by zavádějící, kdyby měl být prezentován v Black Hat Asia. Každopádně by tento objev byl hlavní novinkou, neboť tato funkce využívá technologii 3D rozpoznávání obličeje, která zabraňuje tomu, aby byla vaše tvář zaměněna s fotografií, maskou nebo jinými prostředky. Jak podotýká agentura Reuters, nedošlo k žádným hlášením o úspěšném prolomení Face ID od doby kdy byla tato funkce představena. Nicméně Face ID není neomylné a má problémy s rozpoznáváním obličeje s dětmi a identickými dvojčaty.

Zdroj: macrumors.com