Když se na vašem iPhonu nebo iPadu spustí stahování aktualizace iOS přes bezdrátové připojení, můžete sledovat její průběh v aplikaci Nastavení přes Obecné -> Aktualizace softwaru.



Na této obrazovce sice není možnost zrušení aktualizace, takže to vypadá, že zrušit nelze. Nenechte se ale oklamat. Můžete kdykoli zastavit proces aktualizace a dokonce odstranit stáhnuté údaje ze zařízení, abyste uvolnili místo. Zde je návod. Za prvé, budete muset dočasně odpojit iPhone nebo iPad od sítě Wi-Fi. Nejjednodušší způsob, jak to provést, je přepnutí na režim letadla: přetáhněte prstem dolů z pravé horní části obrazovky zařízení (na iPhone 8 nebo pozdější přetáhněte prstem nahoru ze spodní části obrazovky) a klepněte na režim Letadlo. Nyní postupujte podle následujících kroků.

  • Na iPhonu nebo iPadu spusťte aplikaci Nastavení.
  • Klepněte na položku Obecné.
  • Klepněte na Úložiště: iPhone.

  • Vyhledejte a klepněte na aktualizaci softwaru v seznamu aplikací.
  • Klepněte na položku Odstranit aktualizaci a akci potvrďte klepnutím na volbu odstranit v rozbalovací nabídce.

Jak vypnout automatické aktualizace
Pokud se aktualizace softwaru automaticky spouští bez vašeho souhlasu a chcete tomu v budoucnu zabránit, musíte v zařízení vypnout výchozí nastavení automatického stahování.

Chcete-li tak učinit, jednoduše spusťte aplikaci Nastavení, klepněte na iTunes a App Store a v sekci Automatické stahování vypněte přepínač vedle položky Aktualizace.

Zdroj: macrumors.com