Funkce EKG na Apple Watch Series 4 je k dispozici pouze měsíc, ale některým lidem již stihla zachránit život. WMUR dnes hlásí, že muž z New Hampshire zjistil, že má fibrilaci síní a jel na pohotovost.



Barry Maden uvedl, že si původně koupil Apple Watch, aby pozoroval své zdraví poté, co prodělal mozkovou příhodu. Jeho manželka k tomu dodala: „Původně je dostal proto, že mají novou funkci pro detekci pádu, když spadne a nejsem poblíž, Apple Watch přivolají pomoc.“ Když pocítil podivný tlak, jeho Apple Watch Series 4 ho upozornily na riziko fibrilace. Není jasné, zda Maden použil aplikaci EKG, nebo mu Apple Watch poslaly oznámení o nepravidelném srdečním tepu. Ať tak či onak, stačilo to k tomu, aby pomocí EKG zkontroloval svůj zdravotní stav a poté se vydal na pohotovost.

V nemocnici lékaři provedli další EKG, aby ověřili zjištění Apple Watch. Odtud bylo zjištění potvrzeno. „Pravděpodobně by mě to trvalo mnohem déle, kdybych neměl Apple Watch, které mě upozorňovaly, že něco není v pořádku,“ dodal Maden. To je jen poslední příběh, kdy Apple Watch pomohly zachránit život. V prosinci další uživatel uvedl, že ho Apple Watch upozornily na fibrilaci síní a pravděpodobně mu i zachránily život.

Zdroj: 9to5mac.com