Mobilní hra Westworld od společnosti Warner Bros, která se velmi podobala hře Fallout Shelter od Bethesda Softworks, byla odstraněna z App Store a Google Play. Odebrání přichází sedm měsíců poté, co Bethesda žaloval Warner Bros za kopírování.



Spor se soustředil na společnost Behavior Interactive, která pracovala na Fallout Shelter a Westworld, a kterou Bethesda obvinil z porušení smlouvy, porušování autorských práv a zneužití obchodního tajemství. Spor pokračoval do konce roku a na začátku ledna 2019 vydaly společnosti jednoduché prohlášení, které uvedlo, že obě strany se dohodly. Od 15. ledna 2019 je hra odstraněna z App Store a Google Play. To znamená, že hráči již nemohou uskutečnit nákup v aplikaci. Dne 16. dubna 2019 hra oficiální skončí a již nebude podporována vývojáři.

Uživatelé na Twitteru se zeptali na možné vrácení peněz za nákupy v aplikaci, které již ve hře provedli, ale společnost zatím neodpověděla. Podobnosti mezi Fallout Shelter a Westworld byly zarážející. Obě hry nabízejí například možnost vybudovat podzemní základnu. Vývojář také používal stejný počítačový kód chráněný autorskými právy uvnitř hry Westworld, což způsobilo, že v obou hrách byla stejná chyba. Ačkoli byl Westworld odstraněn z App Store, hra je stále ještě k dispozici, takže hráči, kteří hru již stáhli ji mohou hrát ještě tři měsíce.

Zdroj: macrumors.com