Po loňském trendu výzev Tide Pod a letošním „Bird Box Challenge“ YouTube oznámil, že zakazuje výzvy, které jsou samy o sobě nebezpečné nebo život ohrožující. V krátkém příspěvku YouTube vysvětluje tuto novou změnu zásad.



Už delší dobu platforma odrazovala uživatele od zveřejňování takových videí, ale proti zveřejňování neudělala nic. Nyní YouTube bude tyto videa aktivně odstraňovat a také blokovat kanály, které je zveřejňují. Aktualizované pokyny se týkají výzev, jako například ty, které mohou způsobit a nebo již způsobily smrt. V případě výzvy Tide Pod, požití toxických chemikálií je jasným porušením. Pokud jde o poslední výzvu Bird Box Challenge, právě tento týden jsme mohli vidět zprávy, že někdo při plnění této výzvy měl autonehodu.

V příštích dvou měsících se vše, co již bylo nahráno nebude považovat za porušování nových zásad, i když obsah bude odstaněn. Po uplynutí této lhůty videa, která budou nahrána znovu budou již porušovat zásady, po třech takových porušení může hrozit až úplné vypnutí kanálu. „Nebezpečné výzvy a žertíky: Připomenutí – obsah, který podporuje násilí nebo nebezpečné aktivity, které mohou způsobit vážnou fyzickou újmu, strach nebo smrt, porušuje naše zásady, a proto objasňujeme, co to znamená pro nebezpečné výzvy. Musíme se ujistit, že to, co je legrační, nepřekročí hranici, kdy je už škodlivá nebo nebezpečná. Aktualizovali jsme naše pokyny, abychom jasně uvedli, že zakazujeme výzvy představující vážné nebezpečí nebo smrt.“

Zdroj: 9to5google.com