Vzhledem k tomu, že Apple Music byl poprvé představen v roce 2015, jedna z nejčastějších požadavků uživatelů Mac byla, aby Apple oddělil streamingovou službu od  iTunes.



Navzdory několika aktualizacím systému macOS Apple takový krok dosud neuskutečnil. Minulý týden jsme mohli vidět webovou verzi aplikace Apple Music vytvořenou třetí stranou. Je to něco, co mi ukázalo, jak skvělá by aplikace Apple Music mohla být, pokud by nebyla v iTunes. Nechci, aby Apple Music byla webovou aplikací. Místo toho chci plnohodnotnou aplikaci pro macOS. Pokud se podíváme na webovou stránku od Musish, existuje několik dobrých výhod, které dostaneme z odděleného uživatelského rozhraní Apple Music. Webová stránka Apple Music nabízí rozhraní „Pro vás“ vpředu, což usnadňuje přístup k vašemu nedávno přehrávanému obsahu a jiným seznamům skladeb. Kromě toho jsou seznamy skladeb mnohem snadněji dostupné, přičemž vaše osobní seznamy skladeb a playlisty vytvořené Apple Music jsou vždy dostupné po pravé straně.

Jedna věc, kterou mám na této webové verzi Apple Music obzvláště ráda, je karta právě přehrávaných písní, která je vždy v pravém dolním rohu. Zobrazuje to, co právě posloucháte, a klepnutím na jméno interpreta nebo alba je snazší prohlížet další obsah od tohoto interpreta. Nejsem fanouškem rozhraní menu pro přepínání mezi různými typy médií, jako jsou podcasty, filmy a hudba. Pokud budeme upřímní, měly by být tyto funkce – zejména podcasty – rozděleny do vlastních jednotlivých aplikací. Přístup k různým částím Apple Music prostřednictvím iTunes je nepřehledný. Například přechod na kartu „Pro vás“ podél horní hrany zcela přebírá rozhraní. To ztěžuje přístup k věcem, jako je celé album aktuálně přehrávaného intepreta, seznamy skladeb a další.

Zdroj: 9to5mac.com