Generální prokurátorka Letitia James a guvernér Andrew Cuomo v New Yorku vyšetřují chybu, která byla objevena ve FaceTime na zařízeních iOS, která umožňovala poslouchat konverzace a sledovat videa, než uživatel přijme hovor.



Podle agentury Bloomberg se úředníci z New Yorku zaměří na to, že Apple neinformoval o chybě již dříve. Chyba v aplikaci FaceTime byla zveřejněna v pondělí a několik hodin poté Apple deaktivoval funkci skupinové volání ve FaceTime, které chybu způsobovalo. „Tato chyba je vážným ohrožením bezpečnosti a soukromí milionů Newyorčanů, kteří v průběhu let důvěřovali společnosti Apple a jejím výrobkům,“ uvedla James ve svém prohlášení ve středu. „Potřebujeme úplné vyjádření společnosti, abychom věděli, že firmy dodržují zákony na ochranu spotřebitelů v New Yorku a pomáhají zajistit, aby se tento typ porušení ochrany soukromí nestal znovu,“ uvedla dále ve svém prohlášení.

Apple plánuje vydat aktualizaci, která vyřeší chybu a umožní společnosti opět aktivovat funkci skupinové volání ve FaceTime. Tato aktualizace by měla vyjít ještě tento týden. Zatímco chyba nebyla zveřejněna do pondělního odpoledne, Apple byl o ní informován více než týden předtím. Osoba, která kontaktovala společnost Apple, uvedla, že Apple nereagoval na upozornění. Není úplně jasné, jestli Apple věděl o chybě a pracoval na ní interně, ale pokud ano, určitě měl funkci deaktivovat. Z tohoto důvodu není známo, jak dlouho byla chyba přítomna a jak dlouho ji lidé využívali. Apple také díky této chybě čelí prvímu právnímu sporu. Včera právník uvedl, že chyba dovolila neznámému člověku, aby ho poslouchal při jeho práci.

Zdroj: macrumors.com