Apple údajně pracuje na novém iPadu, který bude stát přibližně 329 dolarů a novém  levnějším iPadu mini, potvrdil dnes Bloomberg v rozsáhlé zprávě o budoucích plánech společnosti Apple.



Nový iPad bude obsahovat zhruba 10-palcový displej, měl by být tedy větší než současný model, ten má displej o velikosti 9,7-palců. Zařízení bude mít také rychlejší procesor a port Lightning místo USB-C portu. Apple také pracuje na iPadu mini 5, který bude levnější než stávající model, ale žádné další detaily nebyly poskytnuty. Dřívější zprávy naznačují, že nový iPad a iPad mini 5 budou obsahovat Touch ID namísto Face ID, což by bylo vhodné, protože oba jsou vedeny jako levnější zařízení. Kód nalezený v iOS 12.2 naznačuje, že oba iPady mohou potenciálně nabídnout podporu i pro Apple Pencil a Smart Keyboard.

Podle Bloomberg by Apple mohl plánovat představit nové iPady již na jaře, což je stejný časový údaj, jaký jsme slyšeli již z jiných zpráv. Nové modely iPadu byly registrovány u Eurasijské ekonomické komise na začátku tohoto měsíce, což se obecně provádí krátce před spuštěním produktu a odkazy na nové modely iPadu byly nalezeny v iOS 12.2. Pokud jde o iPad Pro, říká se, že Apple plánuje zásadní změnu tohoto modelu na rok 2020, kdy by měl obsahovat laserovou 3D kameru pro rozšířenou realitu. Na letošní rok nejsou naplánovány žádné významné změny a není jasné, zda letos nový iPad Pro vůbec vyjde.

Zdroj: macrumors.com