Zdá se vám, že nemůžete obnovit váš iPad z iCloud zálohy? Pokud ano, nejste rozhodně sami. TechRadar v pátek uvedl, že někteří majitelé iPadů mají skutečně problémy s obnovením iPadu z iCloud zálohy, které byly vytvořeny na iPhonech se softwarem iOS 12.1.2, ten byl vydán zhruba před třemi týdny a mimo jiné má obcházet i patenty společnosti Qualcomm.



„Není možné importovat existující data zálohovaná do aktualizovaného iPhonu prostřednictvím iCloud nebo iTunes, protože Apple zatím neaktualizoval iPad do iOS 12.1.2. To je obzvláště problém pro zbrusu nové iPady, které importují data pouze iPhonu.

Pokud obnovujete z iCloud zálohy, která vyžaduje novější verzi iOS, může vás asistent instalace vyzvat k aktualizaci softwaru. Pokud se rozhodnete stáhnout a nainstalovat aktualizaci, program Setup Assistant automaticky aktualizuje váš software a poté obnoví zálohu.“

Podobný problém byl i u vývojářské verze v prvních dnech prodeje iPhonu X, kdy nebyla podporovaná vývojářská verze pro toto zařízení a uživatelům nezbývalo nic jiného, než čekat na vydání aktualizace ze strany Applu.

Tentokrát mají vývojáři smůlu, protože mají dostupný dokonce iOS 12.1.3 a ten samozřejmě stejně jako iOS 12.1.2 nemá podporu vyvolání dat ze zálohy z iCloudu.