Pokud uvažujete o tom, jak zálohovat vaše data, která máte ve vašem Macu, tento článek se vám bude hodit. Nezapomeňte, že mít zálohu počítače, je velmi užitečné, o svá data můžete přijít mnoha způsoby.



Data můžete ztratit například v důsledku krádeže, požáru a náhodného poškození (rozlité nápoje, apod.). Nejdůležitější věc, kterou si musíte pamatovat je, že všechna vaše zařízení se mohou nějak poškodit a musíte být připraveni. Zde je návod, jak zálohovat Mac:

Time Machine
Připojíte externí disk do Macu a Time Machine vytvoří kopii toho, co je ve vašem počítači. První záloha bude chvíli trvat, ale budoucí zálohy budou velmi rychlé. Time Machine je bezesporu nejrychlejší způsob, jak chránit vaše data. Pomocí Time Machine můžete připojit externí disk k novému Macu a pomocí aplikace Migration Assistant společnosti Apple přenést všechna vaše data.

Kopie disku
Pro někoho, kdo má v Macu uloženou práci, doporučujeme vytvořit kopii pevného disku. Tento proces bude nutné provést jinou jednotku než pomocí Time Machine. Pro vytvoření kopie disku je vhodný nástroj SuperDuper! nebo Carbon Copy Cloner. SuperDuper je k dispozici zdarma, zatímco CCC je placená aplikace. Kopie disku je užitečná tehdy, když se vám rozbije disk a vy musíte rychle dokončit práci.

iCloud, Dropbox, Google Drive, OneDrive
Tato řešení jsou sice lepší než nemít zálohovaná data vůbec, ale já bych se na ně nespoléhala, jako na jediné řešení. Dokonce i při tomto procesu synchronizace stále používám Time Machine Drive jako dostatečnou zálohu mých dat.

Blackbaze

Pokud chcete nejjednodušší volbu pro zálohování Mac (a nejlevnější), měli byste se zaregistrovat na Backblaze . Za 5 dolarů za měsíc (nebo 50 dolarů za rok) můžete zálohovat veškerý obsah počítače (včetně všech externích jednotek, které se připojují k Macu). Jedna věc, která dělá Backblaze odlišnou od služeb jako iCloud nebo Dropbox, je, že je to jednosměrná záloha. Nesnaží se synchronizovat data mezi zařízeními, ale místo toho vzít to, co je na vašem počítači Mac a zálohovat to.

Zdroj: 9to5mac.com