Ve výzkumné zprávě, kterou získala společnost MacRumors, analytik Ming-Chi Kuo předpovídal že prodej AirPods, bude v příštím roce rychle růst, když se objeví vylepšený model.



Také předpovídal, že mnoho společností bude následovat kroky Apple a představí vlastní konkurenčními produkty. Kuo také vysvětlil, jak očekává, že se sluchátka budou vyvíjet v příštích letech. „Věříme, že AirPods jsou více než pouhými sluchátky a stanou se stále důležitějšími v ekosystému Apple z následujících důvodů. (1) Zvýší možnost, že uživatelé přejdou ze systému Android na iOS. (2) Jedná se o důležité zařízení pro hlasové asistenty/ služby AI, (3) ucho je perfektní snímací oblast pro detekci různých zdravotních dat.“ 

Tomu, že nové AirPods budou obsahovat zdravotní funkce, napovídá i nový patent, který ukazuje AirPods jako zařízení, které může sledovat tepovou frekvenci a měřit teplotu. Očekává se, že Google a Amazon se stanou hlavními konkurenty společnosti Apple a také, že produkty těchto dvou společností budou vydány ve druhé polovině příštího roku. Myslíme si, že Google a Amazon jsou hlavními konkurenty společnosti Apple, protože Google je nejvlivnější značkou v ekosystému Android a Amazon má službu hlasové asistence. Kuo také uvedl, že méně než 5 procent uživatelů iPhonu v současné době vlastní AirPods, což představuje více než 1 miliardu uživatelů na celém světě, existují tedy velké možnosti pro růst uživatelské základny.

Zdroj: macrumors.com