Nedávno zveřejněná patentová přihláška nabízí některé podrobnosti o bezpečnostní funkci AirPower. Patent popisuje, jak lze unikátní identifikační číslo použít k ochraně dat přenášených mezi AirPower a zařízeními, které nabíjí.



Jeden z údajů v patentové přihlášce ukazuje, jak AirPower dokáže rozpoznat zařízení s největším displejem a zobrazit stav nabíjení. Ve většině případů to zaručuje, že iPhone umístěný na podložce bude vždy zobrazovat stavy nabíjení jiných příslušenství, včetně Apple Watch a AirPower. Jinde v patentové přihlášce společnost Apple vysvětluje, že bezdrátová nabíjecí podložka může nabídnout řadu nabíjecích technologií, včetně nabíjení Qi, technologie Power Matters Alliance a další. Nejpodstatnější ale je, že patentová přihláška popisuje bezpečnostní funkci pro ochranu dat zařízení, která jsou nabíjena prostřednictvím AirPower. Apple vysvětluje, že AirPower přenáší malé množství dat na příslušenství, které nabíjí pro funkce jako je například zobrazení stavu nabití.

AirPower může v podstatě přiřadit každému zařízení, jako je iPhone nebo Apple Watch, jedinečné ID, které se použije při přenosu takových informací. Navíc může zahrnovat pravidelné obnovování jedinečných kódů, aby dále potlačila jakoukoli škodlivou aktivitu, která by mohla zařízení ohrozit. Jedna věc, kterou je třeba poznamenat, je, že jde o patentovou přihlášku, nikoliv o úplný patent. Apple obecně patentuje více technologií, takže jaká technologie uvedená v tomto patentu se skutečně stane součástí AirPower nevíme.

Zdroj: 9to5mac.com