New York Times dnes zveřejnila zprávu, která vysvětluje, proč je nepravděpodobné, že Apple vyrobí více svých výrobků ve Spojených státech. Zpráva také odhaluje zajímavý fakt o nejnovějších Mac Pro.



Koncem roku 2012 generální ředitel společnosti Apple, Tim Cook, sdělil, že by chtěl, aby Apple vydal počítač, který bude kompletně vyroben v USA. Tento plán byl údajně odložen o několik měsíců z části proto, protože Apple nemohl zajistit dostatečné množství šroubů od dodavatelů se sídlem v USA. Strojírenský obchod v Texasu, který byl pověřen touto prací, by podle zprávy mohl vyrobit maximálně 1 000 šroubů denně. V době, kdy byl počítač připraven k hromadné výrobě, nakonec Apple objednal šrouby z Číny, kde továrny mohly vyrobit v krátké době velké množství.

Výrobní partner společnosti Apple se nakonec obrátil na dalšího výrobce v Texasu, který byl najat na výrobu 28 000 šroubů, píše zpráva. V reakci na tuto zprávu uvedl Apple pro New York Times, že společnost je motorem hospodářského růstu ve Spojených státech, která minulý rok vynaložila 60 miliard dolarů pro 9 000 amerických dodavatelů a pomohla podpořit 450 000 pracovních míst. Apple slíbil vydat nový Mac Pro v roce 2019, ale není jasné, kde bude vyroben.

Zdroj: macrumors.com