Šéf NHL Gary Bettman a špičkoví hráči Connor McDavid z Edmonton Oilers a Auston Matthews z Toronto Maple Leafs se ve čtvrtek posadili s ředitelem marketingu Apple Philem Schillerem, aby diskutovali o tom, jak technologie zlepšuje práci hráčů i trenérů.



Hráči používají iPad, který poskytuje videozáznamy v reálném čase, které pomáhají hráčům zdokonalit svoji hru a dává trenérům lepší představu o tom, kdy je hráč v ofsajdu apod. „Milujeme spolupráci, kterou máme s Apple,“ řekl Bettman. „To nám pomohlo zdokonalit naši hru.“ „Hra nikdy nebyla tak rychlá, jak je nyní,“ řekl McDavid. „Pokud se někdy chcete přesvědčit o tom, zda jste hráli skutečně dobře, co uděláte? Musíte se obrátit na technologii.“ „Obvykle ho používám k tomu, abych dokázal Hitchovi, že to nebyla moje chyba,“ zavtipkoval McDavid a odkazoval na trenéra Kena Hitchcocka.

Začátkem tohoto měsíce NHL oznámil, že týmy brzy budou mít přístup k nové aplikaci Coaching Insights pro iPad vyvinutou NHL, Apple a SAP. Aplikace bude poskytovat 35 hráčských statistik a 30 týmových statistik v reálném čase, jako je čas na ledě, procentní body, pokusy o střely a další. „Spolupráce s firmou Apple může usnadnit práci nejen hráčům a trenérům, ale hlavně to může být také skvělé pro naše fanoušky. Takže jsme vděční za vše, co děláme společně,“ řekl Bettman. Ve středu také přinesl pohár Stanley Cup do Apple Park, což zaměstnancům Apple poskytlo příležitost udělat si fotografii v novém sídle společnosti.

Zdroj: macrumors.com