Foxconn od října propustil přibližně 50 000 lidí, uvádí nová zpráva. Vzhledem k tomu, že poptávka po iPhone je sezónní, zvyšuje se při vydávání nových modelů a později se snižuje, společnost spoléhá na dočasné pracovníky, aby splnili měnící se požadavky na výrobu.



Tentokrát však řadu pracovníků propustili o několik měsíců dříve než obvykle. Zhruba 50 000 lidí bylo od října propuštěno, podle průmyslového zdroje obeznámeného se situací. Obvykle by smlouvy těchto pracovníků byly obnovovány každý měsíc od srpna do poloviny až do konce ledna, kdy jsou pracovní síly tradičně sníženy. Pegatron, druhý největší výrobce iPhone, začal rušit měsíční pracovní smlouvy v listopadu.

Jeden dodavatel klíčových komponentů v Shenzhenu požádal 4 000 pracovníků, aby si od října do března prodloužili dovolenou, sdělil zdroj. „Společnost tyto zaměstnance zatím nepropustila. Rozhodne se, zda je po 1. březnu propustí, nebo jim prodlouží smlouvu,“ dodal. Foxconn provádí montážní práce pro řadu technologických značek, ale Apple je jejím největším zákazníkem. Společnost nedávno oznámila, že její příjmy v prosinci klesly o 8% kvůli snížené poptávce v kategorii spotřebitelských výrobků.

Zdroj: 9to5mac.com