Existuje několik zpráv, které uvádějí, že letošní iPhony nebudou mít 5G modem, budou ho obsahovat až iPhony v roce 2020. Nicméně, nová zpráva od Reuters říká, že letošní iPhone 11 ho možná mít bude.



Podle této zprávy Apple považuje společnosti Samsung, MediaTek a svého současného poskytovatele bezdrátových čipů Intel za dodavatele 5G modemových čipů pro iPhone 2019. Vedoucí dodavatelského řetězce Apple Tony Blevins uvádí, že společnost Apple již dlouho hledala více dodavatelů pro modemové čipy, ale podepsala dohodu s firmou Qualcomm, protože tento dodavatel nabídl velké slevy na náklady. Před rokem 2016 Apple spoléhal výhradně na Qualcomm pro bezdrátové čipy iPhone.

V letech 2016-2017 byli dodavatelé Qualcomm a Intel a v roce 2018 Apple používal pouze čipy Intel pro své iPhony. Blevins říká, že společnost Apple také zvažuje, aby dodávali čipy společnosti MediaTek a Samsung. „Celou koncepcí projektu Antique bylo nalézt druhého dodavatele. Nebyl to žádný útok na Intel, ale nechceme, aby to byl náš jediný dodavatel. Chtěli jsme jak Qualcomm, tak i Intel“ řekl Blevins. Blevins nezmínil, zda společnost Apple v roce 2019 vydá iPhone s 5G modemem.

Zdroj: 9to5mac.com