Poté, co Apple vydal AirPods koncem roku 2016, jiní výrobci se pokoušeli vydat vlastní bezdrátové sluchátka a společnosti Apple konkurovat. Většina z nich, ale nenabízí takové pohodlí, životnost baterie ani snadné použití.



Společnost Jabra představila sluchátka Elite 65t Wireless Earbuds, které byly označeny za jednu z lepších alternativ AirPods. My si je v dnešním článku porovnáme. Sluchátka společnosti Jabra jsou těžší než AirPods, protože každé sluchátko je vybaveno baterií, reproduktorem, mikrofonem a jinými technologiemi a Jabra nedokázala tyto vlastnosti implementovat stejným způsobem, jako Apple. Jsou sice malé, což je jejich plus, ale jejich váha znemožňuje dlouhé nošení. Hodí se tedy spíš pro práci, než na sport.

 

Podobně jako u AirPods, můžete pozastavit skladbu, nebo změnit hlasitost, a když přijdete jak na to, zjistíte, že ovládání je mnohem jednodušší než u AirPods. Kvalita zvuku je jedna oblast, kde AirPods jednoznačně nevedou. Elite 65t nabízí výrazně lepší zvuk. Ve skutečnosti, pokud jde o bezdrátové sluchátka, Jabra nabízí jeden z nejlepších zvuků. Jabra nabízí také aplikaci, ve které si můžete přizpůsobit sluchátka.

Podobně jako AirPods, sluchátka Elite 65t nabízejí pět hodin výdrže baterie, přičemž pouzdro slouží jako způsob pro jejich uložení a nabíjení. Ve sluchátkách Elite 65t jsou čtyři mikrofony, takže telefonní hovory jsou skvělé a mikrofony se také používají pro hlasové příkazy. Sluchátka Jabra mají vestavěnou podporu Amazon Alexa ale můžete použít také Siri nebo Google Asistent.

Sluchátka Jabra jsou certifikovány podle normy IP55, což znamená, že odolají vlhkosti. Mají také některé funkce jako AirPods, například možnost pozastavení hudby, když sluchátko vyndáte z ucha.

Zdroj: macrumors.com