Analytici tvrdí, že aktualizace platformy WeChat v Číně by mohla mít vážné důsledky jak pro prodej zařízení iPhone, tak i pro příjmy ze služeb. WeChat nabízí vše, od chatování až po hry.



WeChat také slouží jako platforma zařízení sama o sobě. Začátkem roku 2018 vyšly na WeChat „Mini programy“, což jsou malé aplikace, které lze stáhnout přímo do WeChat. Nyní existuje tisíce těchto aplikací na každé téma, které si jen můžete představit. To znamená, že mnoho čínských uživatelů se více spoléhá na WeChat než na iOS. CNBC tvrdí, že analytici to považují za vážnou hrozbu pro společnost Apple. Aktualizace WeChat, která vyšla tento týden, zahrnuje změnu designu mini programů. S touto změnou uživatelé nyní mají druhou domovskou obrazovku na svých telefonech.

„Výhodou, kterou WeChat přináší, je nejen koncentrace aplikací do jedné platformy, ale je to velmi lákavé pro vývojáře, zejména začínající a nezávislé, kteří mají omezené zdroje,“ uvedl TuanAnh Nguyen. Oba analytici se však shodují na tom, že aplikace sice představuje hrozbu, ale ne okamžitou, což dává společnosti Apple čas na to, aby nějak zareagoval. Aplikace WeChat jsou malé, takže Apple má výhodu větších, kvalitnějších aplikací. WeChat má však momentálně více než miliardu aktivních uživatelů.

Zdroj: 9to5mac.com