Od vydání MacBooku Air 2018 jsme slyšeli mnoho stížností, týkající se kvality FaceTime HD kamery umístěné v přístroji. Na fórech MacRumors a Apple Support Communities si někteří lidé stěžují na zrnitost kamery.



Dnes se podíváme na srovnání, zda je tato kamera horší, než v MacBooku Pro nebo starším MacBooku Air. Mnoho stížností, které jsme viděli, naznačují, že kamera má špatnou kvalitu a že je mnohem horší než jsou kamery v iPhonu.

V přímém srovnání jsou fotografie pořízené z Photo Booth na MacBooku 2018 a 15-palcovém MacBooku Pro s Touch Barem téměř totožné a obě jsou docela nekvalitní. Fotografie z MacBooku Air jsou trochu tmavší, což lze interpretovat jako horší, ale oba fotoaparáty jsou špatné.

Při porovnávání fotografií z nového MacBooku Air a staršího MacBooku Air 2015 však došlo k výraznějšímu rozdílu v kvalitě. Fotografie z MacBooku 2015 jsou trochu jasnější, fotoaparát novějšího MacBooku Air vytváří celkově zrnitější, méně jasné fotografie.

Přestože vidíme rozdíl mezi fotoaparáty, není příliš veliký a zdá se, že se spíš zhoršil, a nikoli zlepšil, což je určitě zklamáním.

Na zařízení s Retina displejem se fotoaparát příliš nezlepšil, zvláště ve srovnání se zařízeními, jako jsou iPhone XS, iPhone XR a iPad Pro, které mají fotoaparát s mnohem větším rozlišením. Majitelé MacBooku Air 2018 jsou zklamáni a upřímně řečeno, majitelé MacBooku Pro by měli být také. Zde fotografie vypadá hrozně, navíc je zde zastaralá technologie. Apple implementoval v iMacu Pro lepší fotoaparát a kvalita je mnohem lepší.

Doufejme, že budoucí MacBooky budou obsahovat kvalitní webové kamery, protože kvalita videa a fotografií se stala stále důležitější funkcí, kterou uživatelé při nákupu hledají.

Zdroj: macrumors.com