V příští oficiální aktualizaci macOS Mojave prohlížeč Safari společnosti Apple bude obsahovat podporu tmavého režimu pro webové stránky, které ho podporují. Funkce je zatím testována.



Od vydání Safari Technology Preview 68 v říjnu společnost Apple vytváří podporu pro používání tmavého režimu, který lze aktivovat prostřednictvím nabídky Vývojář -> Experimentální funkce. Tato nová funkce se nyní dostala do nejnovější verze macOS Mojave 10.14.4, která je dostupná vývojářům. macOS Mojave umožňuje uživatelům přepínat mezi světlým a tmavým režimem pomocí Předvolby systému -> Obecné. Nyní budou webové stránky, které podporují novou funkci Safari, automaticky přizpůsobovat svoje schéma tak, aby odpovídalo nastavení systému.

Vývojáři, kteří používají beta verzi macOS Mojave 10.4.4, mohou otestovat novou funkci tím, že navštíví webový server Kevina Chena, který již podporuje novou funkci. Všichni ostatní mohou stáhnout Safari Technology Preview, který může být spuštěn vedle Safari v jakékoli verzi macOS Mojave.

Zdroj: macrumors.com