Samsung koupí izraelskou společnost Corephotonics za 150 milionů dolarů, informují izraelské zpravodajské stránky Globes. Corephotonics v roce 2017 podala žalobu proti společnosti Apple.



Tehdy Corephotonics obvinil Apple z porušování několika patentů týkajících se fotoaparátů v iPhone 7 Plus a iPhone 8 Plus. Patenty se týkají technologií obsažených v dvojitých objektivech, jako je například technika optického zoomu a mini teleobjektivu. iPhone 7 Plus a iPhone 8 Plus používají nastavení objektivu s dvojitým optickým zoomem a širokoúhlý objektiv spárovaný s teleobjektivem.

Technologie duálních objektivů byla poprvé představena v iPhone 7 Plus v roce 2016 a následně byla použita v iPhone 8 Plus, iPhone X, iPhone XS a iPhone XS Max. Původní žaloba společnosti Corephotonics se týkala pouze modelů iPhone 7 Plus a iPhone 8 Plus, avšak v roce 2018 podala společnost novou žalobu, která se týkala i iPhone X. Společnost Corephotonics obvinila Apple za vydání zařízení iPhone 7 Plus a iPhone 8 Plus, které obsahují technologii porušující autorská práva. Právní spor mezi těmito společnostmi se zatím nevyřešil.

Zdroj: macrumors.com